Verlichting

Just another SeoBureau site

Uit een studie van de Oregon State University blijkt dat de blauwe golflengtes die door LED’s worden geproduceerd de cellen in de hersenen en op het netvlies beschadigen als je gedurende langere tijd aan knipperend licht wordt blootgesteld. Buitenverlichting zonne-energie met Blauw licht kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van apparaten zoals uw smartphone. Het is gebleken dat het – op lange termijn – je levensduur kan beïnvloeden, zelfs als het licht niet rechtstreeks in je ogen schijnt. De studie zelf is getest op een fruitvliegje, maar de technologie is nog niet lang genoeg gebruikt om te kunnen concluderen wat het effect ervan is op de hele levensduur van mensen.
Dat gezegd zijnde, zien we een ontwikkeling, door de menselijke levensduur, hebben verhoogd in het laatste jaar. Onder andere door een  LED grondspot  kunstlicht kunnen ziekten worden behandeld. De wetenschap vertelt ons dat het ontwerpen van lichtspectrum kan helpen bij het verbeteren van slaappatronen, welzijn en algemene gezondheidskwesties.

LED-verlichting en gezondheid

Vooral Engelse boeren hebben de druk van de stijgende prijzen gevoeld en hebben LED-verlichting gebruikt om de melkproductie van de koeien te stimuleren. Uit analyses blijkt dat als koeien worden blootgesteld aan 16-18 uur licht met een minimum van 160-200 lux, gevolgd door maximaal 8 uur duisternis, dit een positieve invloed heeft op de productie. De methode is dezelfde als bij ons mensen, want het licht geeft een signaal af om het hormoon melatonine vrij te laten komen, waardoor de melkklier zal toenemen en meer melk zal produceren.
Onderzoek op dit gebied heeft uitgewezen dat de melkproductie met twee liter per dag kan toenemen, vergeleken met koeien die dagelijks aan slechts 13 uur constant licht worden blootgesteld.

Blauw en rood licht in kantoren

Onderzoekers van het LRC (Lighting Research Center) aan het Rensselaer Polytechnic Institute en de U.S. The General Services Administration hebben een reeks analyses gepubliceerd die aantonen hoe verschillend licht ons mensen beïnvloedt. Een combinatie van meer blauw licht ’s morgens in kantoren en rood licht ’s middags maakt werknemers oplettender, productiever en minder slaperig.
Over het algemeen krijgen de meeste mensen overdag niet genoeg licht. Er is een verband tussen te weinig licht overdag en te veel licht ’s nachts. Het is natuurlijk voor ons mensen om elektronische apparaten te gebruiken wanneer we thuiskomen, maar het licht van de schermen bedriegt je hersenen om te denken dat het tijd is om wakker te worden of vice versa. Een verstoring van ons circadiane ritme van licht en donker heeft gevolgen voor het biologische systeem en de cellen van de hersenen. Circadiane ritmestoornissen worden in verband gebracht met menselijke rust- versus activiteitspatronen die onze productiviteit, algehele gezondheid en welzijn kunnen beïnvloeden.

Verlichting online kopen

Er zijn veel voordelen van winkelen voor uw hangende verlichting online, maar misschien is het meest prominent het bereik van producten waarmee u u heeft. Als je naar een winkel kijkt en een reeks hanglampontwerpen ziet die ze je moeten bieden, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Dit is de reden waarom Websites van Lighting Store een geweldig idee zijn, omdat u in staat bent om een reeks artikelen over dit verlichtingstype te lezen, waarmee u weet wat voor soort ontwerp of product het meest geschikt is voor uw vereisten. Ook wanneer u online koopt, is het aantal ontwerpen dat u moet kiezen enorm. Sommige mensen houden niet van hanglamp, bijvoorbeeld, zodat u online kunt kopen, kunt u alle beschikbare ontwerpen zien, die mogelijk niet beschikbaar zijn in uw plaats. Zoek je bijvoorbeeld Solar wandlampen?  

Een voorbeeld van een verbetering van online verlichting, dat geldt ook voor thuis interieurontwerp, is de introductie van vrijstaande verlichting online. Vrijstaande lichten hangen niet van elke muur, ze staan op een statief en kunnen worden verplaatst waar je maar wilt in je huis – een geweldige manier om een beetje meer licht toe te voegen aan een donkere hoek! Freestanding Lighting Online biedt u ook een veel grotere selectie van producten, waarvan sommige mogelijk niet voor u beschikbaar zijn als u een verlichtingswinkel bezocht. Als u online online winkelt voor uw verlichting, kunt u zelfs uw hangers, halogeenlampen of kookeilandverlichting in de grootte en stijl die u wenst te bestellen.